Categorías
Filosofia, relats, literatura i altres temes

Les aventures d’Obashim i (la primera) Misaki.

Tot comença amb l’Obashim, home anomenat per alguns boig, que camina per un camí i es troba en una ciutat extranya, bonica, emmurallada, però ¿què té aquesta ciutat de dolent que li inquieta tant?

Benvinguts a les aventures d’Obashim i Misaki Aurora… ¿Us ve de gust mirar-les una mica? ¿Quines peripècies esperen als dos protagonistes en la ciutat Nasrim i després de la mateixa? ¿Sobreviuran al que els hi passarà? ¿Coneixeran altra gent?

Si voleu visitar-ho, aquí teniu el vincle: https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Nasrim,la_ciutat_descrita_com_a_perfecta(corregit_i_ampliat_amb_un_nou_personatge_femen%C3%AD)

¡¡¡Espero que us agradi!!!

En qualsevol cas, que passeu un bon dia.

Categorías
Filosofia, relats, literatura i altres temes

¿Quines són les normes Umbria-Perenne, escrites en castellà?

Aquesta és la bandera que simbolitza la intersecció entre la web Umbría i el Portal Perenne, dit aquest últim en plural.

Bon dia.

¿Us vindria de gust llegir la norma que regeix les partides en Umbria, més concretament en les partides d’Umbria dirigides per Unicorn Blanc, d’acord amb la normatació o norma primera de el Perenne? Observació: aquesta norma està escrita en castellà.

Si voleu llegir la norma, aquí la teniu: https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Norma_de_las_partidas_de_Umbria_de_Unicornio_Gris .

En podeu comentar el que vulgueu, si voleu comentar-ne alguna cosa.

Que passeu un feliç dilluns.

Categorías
Filosofia, relats, literatura i altres temes

El Fòrum Perenne

Imatge central de El Fòrum Perenne.

¿T’agradaria investigar el Fòrum Perenne, fòrum que tracta sobretot de política, literatura i filosofia, que té els continguts gratuïts i que només demana ser membre per a poder colaborar segons les seves normes?

Per exemple, en la secció de política hi ha unes quantes enquestes en les quals possiblement et podria interessar de votar…

Esperaré la teva col·laboració encantat, sense cap imposició.

La direcció de El Fòrum Perenne és: http://forum-perenne.foroactivo.com

En tot cas, que et vagi molt bé!!

Categorías
Filosofia, relats, literatura i altres temes

L’auca de Rajoy (històrica, encara per finalitzar).

¿Com van ser els primers anys del govern de Rajoy? Amb tanta patositat, ningú imaginaria molt que un dia seria president per un temps, ¡¡i per majoria absoluta!!

Si vols consultar l’auca de Rajoy lliurement, pots anar aquí: https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/L-auca_de_Rajoy_(historica,_algun_dia_espero_actualitzar-la_i_acabar-la)

Crec que et podràs pegar unes rialles (és una auca humorística, o això he intentat) a costa d’un barbut que compaginava el president cruel, el patós incorregible i el qui explica acudits dolents al mateix temps.

Bé, en tot cas, que passis un bon dia. Salut!!

Categorías
Filosofia, relats, literatura i altres temes

«¿Qui creus que votaràs a les pròximes eleccions catalanes?»

¿A qui creus que votaràs a les pròximes eleccions catalanes? ¿Unionistes o independentistes? ¿ERC? ¿Les CUP? ¿El PdCat? ¿El PSC? ¿Potser un altre partit? ¿O potser t’abstindràs o votaràs blanc o nul?

Aquí pots votar durant 43 dies a partir d’avui (avui és 13 de març de 2022).

¿T’animes a votar? El vot és anònim.

Aquí pots votar: https://forum-perenne.foroactivo.com/t49-qui-creus-que-votaras-a-les-proximes-eleccions-autonomiques-catalanes

En tot cas, que tinguis un bon dia.

Categorías
Filosofia, relats, literatura i altres temes

Què era el pensament filosòfic i religiós del neoplatònisme?

El neoplatonisme, un pensament religiós i contemplatiu creat per Plotí i compartit fins a cert punt per altres pensadors com Porfiri, Iàmbic i Procle, va tenir el seu pes en el pensament cristià posterior, per exemple en Sant Agustí, i fou bàsic per a desfer-se de lo negatiu de l’escolàstica en la creació de la ciència moderna.

Per a mi, encara que admeto que no sóc cap expert en teologia, és un dels pensaments que més m’ajuden a reconciliar-me, almenys en part, amb la divinitat (NO em refereixo a Jesús-Jahvé) i amb la seva essència.

Si voleu saber més sobre el neoplatonisme, podeu anar aquí: https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Text_sobre_els_neoplatonics

Espero que us agradi l’article. Que passeu un bon dia.

Categorías
Filosofia, relats, literatura i altres temes

La història de la filosofia, en forma d’auca

Història de la filosofia: de Sòcrates… a «Mafalda».

¿Us agradaria conèixer l’auca de la història de la filosofia? En un llenguatge comprensible i, ho he intentat, amè.

En tot cas, aquí tens el vincle: https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/L%27auca_de_la_historia_de_la_filosofia

Que et vingui de gust espero!!