Categorías
Filosofia, relats, literatura i altres temes

L’auca del Blondy i Blacky

Aquí el Blacky, abraçat per mi.

Bon dia, usuaris de la Publicació.

Avui recomano la que, segons la meva opinió, és una de les millors auques que he fet, que ha agradat a gairebé tothom (encara que haig de reconèixer que no a exactament tothom, però això ja sol passar).

Tot comença quan a mi em regalen dos petitons gatets (fet verídic, com tot en l’auca) i els porto a casa. En un principi els gats no són benvinguts per ma mare i mon germà, però després la cosa cambia…

L’auca és aquí: https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/L’auca_del_Blondy_i_Blacky

Espero que us agradi.

Bon dia.

Categorías
Filosofia, relats, literatura i altres temes

«Las chicas buenas» (Chenoa)

Benvolguts usuaris,

En aquesta ocasió, us presento una cançó bastant bona de Chenoa, una dona que no necessita presentació.

En aquesta cançó Chenoa i una companya seva que sembla que es diu Farei, alhora que simpatitzen (com a personatges del videoclip, vull dir) es disputen el mateix home i se’l reparteixen en la durada del temps. ¿Seguiran avingudes al final del videoclip? T’animo a comprovar-ho.

El videoclip està en aquest vincle: https://www.youtube.com/watch?v=HxFF6mReSSI

Espero que us agradi.

Fins la pròxima!!

Categorías
Filosofia, relats, literatura i altres temes

El cruel Edu Destroyer en acció

Benvolguts publicaires i publicairesses,

Us donc la benvinguda (potser en el futur en faré més històries) a les aventures de Edu Destroyer, cruel amb els seus enemics (i, a vegades, es suposa que injustament, amb gent qualsevulga de la que no sap res). Armat amb armes generalment letals, amb poques ganes de discutir, amb puntuacions (a vegades una mica tramposes) el personatge dirigit per un conegut meu, Edu Destroyer, no és algú amb qui fer gaires bromes… encara que aprop d’ell mai es pot estar del tot segur…

Us convido a una peripècia d’Edu Destroyer en aquesta web: https://relatsencatala.cat/relat/un-exemple-del-que-no-faria-mai-un-heroi-la-web-lletra-perenne-us-presenta-edu/1067045

Espero que us agradi. Realment no té molt que necessitar per a ser les aventures de Punisher, el Castigador, Frank Castle…

Ens veurem per aquí. Salut!!

Categorías
Filosofia, relats, literatura i altres temes

«Nasrim, la ciutat coneguda com a perfecta»

Nasrim (ciutat imaginària, és clar) era coneguda com la ciutat perfecta: molta pràctica de la fe cristiana, felicitat obligatòria, molta disciplina, però ¿això és tot el que ha de tenir una ciutat? ¿Era realment la ciutat perfecta?

En aquest article t’invito a reflexionar sobre les utopies, la disciplina i la llibertat. Espero que visitis l’article i que t’agradi.

Aquí tens l’article: https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Nasrim,_la_ciutat_descrita_com_a_perfecta

Salutacions!!

Categorías
Filosofia, relats, literatura i altres temes

Dedicatòria a Catalunya el 2021.

Aquesta dedicatòria crec que Catalunya i la gent catalana se la mereix. Passi el que passi dintre de 200 anys, amb o sense Catalunya (o, qui sap, amb o sense Espanya).

Ofereixo als lectors aquest vincle que podria agradar-vos. Una dedicatòria a la que considero la meva única pàtria, Catalunya (i que es passin pel forat Espanya, digui el que digui la constitució).

Aquí podeu veure la dedicatòria: https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Homenatge_a_Catalunya_el_2021

A reveure!!

Categorías
Filosofia, relats, literatura i altres temes

«¿Perquè no visites Lletra Perenne?»

Benvolguts perennes i perennesses,

Avui us voldria preguntar perquè no voleu visitar els Portals Perennes més sovint. És una simple enquesta, tot i que cal ser membre per a votar.

La vostra opinió és important almenys per a mi com a administrador.

L’enquesta és aquí: https://forum-perenne.foroactivo.com/t3-perque-no-visites-lletra-perenne

Espero que voteu.

Salut i que us ho passeu bé.

Categorías
Filosofia, relats, literatura i altres temes

«Puntua’m la constitució espanyola de 1978»

Salutacions.

Voldria saber… ¿Què penses de la constitució espanyola de 1978? ¿Com la puntuaries? D’excel.lent a molt deficient… Aquí la pots deixar en els núvols o enfonsar-la en la misèria… Pots puntuar, si t’apuntes al Fòrum Perenne, que el vot és anònim encara que cal ser usuari per a votar.

Podeu votar aquí: https://forum-perenne.foroactivo.com/t42-puntua-m-la-constitucio-espanyola-de-1978

Que us ho passeu bé.

Categorías
Filosofia, relats, literatura i altres temes

«Algunes paraules sobre filosofia»

Bon dia, gent de la Publicació.

Avui us oferim la direcció-vincle d’un arxiu de Powerpoint que us podria interessar; va sobre alguns filòsofs, com Hegel, Plató i Nietzsche. No és molt llarg però ilustra una mica sobre vàries idees alhora que té algunes imatges i em sembla entretingut.

El vaig fer per a un treball en anglès però vaig considerar convenient traduir-lo al català i ensenyar-lo al públic.

Aquí teniu el vincle: https://www.ciutat-perenne.com/wp-adm/Filosofia,%20algunes%20paraules%20sobre.pptx

Espero que us agradi i que us sigui prou comprensible.

See you later!!

Categorías
Filosofia, relats, literatura i altres temes

Les aventures de la dofina Diana

L’article que avui us recomano va sobre la trapella, però no massa precabuda, dofina Diana. És una fantasia que vol adaptar-se a la realitat.

Tot comença al ventre de la seva mare i, després d’algunes aventures no massa afortunades, acaba en una piscina per a dofins bastant lluny del mar, on viu mig contenta però amb llibertat restringida.

Si us animeu a llegir l’article, aquí el teniu: https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/La_dofina_Diana

En tot cas, que passeu un bon dijous!!

Categorías
Filosofia, relats, literatura i altres temes

¿Visitaries més el Portal Perenne si tingués novetats constantment?

Bon dia.

He obert un fil a Fòrum Perenne que fa la mateixa pregunta que el títol que presideix aquest comentari, que aquí repetiré: ¿Visitaries més el Portal Perenne si tingués novetats constantment?

La pregunta crec que té el seu interès, però l’enquesta al respecte, almenys per ara, només té dos vots. Dos únics vots.

M’agradaria saber què pensa l’usuari. Si t’inscrius al fòrum podràs votar i/o comentar al respecte d’aquesta pregunta. Anima’t, que és gratuït (la inscripció no costa ni un cèntim, t’ho prometo).

El fil d’aquesta mateixa pregunta és: https://forum-perenne.foroactivo.com/t5-visitaries-mes-el-forum-perenne-si-tingues-mes-novetats-constantment#14

Espero la teva participació. El teu vot, encara que anònim, almenys resultarà un estímul per al meu portal, votis on votis.

Recorda que els visitants anònims tenen dret a llegir l’enquesta i els comentaris però en canvi no poden votar ni escriure nous comentaris. ¿Queda clar, oi?

I crec que no cal dir res més.

Salutacions!!